Boombakken voor permanente gebiedsinrichting

Wij creëren uw wens, van ontwerp tot en met realisatie en onderhoud!

In het kort

Zoontjens Boomprojecten heeft 25 jaar ervaring met bomen in bakken in stedelijk gebied. We hebben prachtige referentieprojecten gerealiseerd, die we u graag laten zien. Van een arboretum in boombakken tot formaties van boombakken als stadsparkje of groene mobiele hotspots, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een groene inrichting in stedelijk gebied, draagt bij een aan koelere leef- en verblijfsomgeving. Door gebruik te maken van een mix van boomsoorten en bloeiende onderbeplanting, wordt de gebruiker van de buitenruimte jaarrond getrakteerd op seizoensbeleving. Door het toepassen van verschillende boom- en plantensoorten draagt dit ook in hoog stedelijk gebied bij aan biodiversiteit en de ontwikkeling van een gezond ecosysteem.

De Boombak

Naast standaard bomenbakken, worden de meeste boombakken op maat gemaakt. Het unieke aan onze boombakken is dat ze modulair zijn. Alle onderdelen zijn eenvoudig te vervangen, waardoor, ingeval van schade, dit snel en goedkoop hersteld kan worden. De buitenschil van de boombak kan van vrijwel elk materiaal vervaardigd worden. Onze boombakken kunnen zelfs gecombineerd worden met zitelementen.

Inrichting boombak

De 25 jaar ervaring die wij hebben zit hem vooral in hetgeen u niet ziet. Het juiste vochtbufferende substraat en de beheersing van de temperatuur in de boombak zijn van groot belang voor het succes van bomen in bakken. Het substraat wat wij toepassen is door ons zelf ontwikkeld, kan veel water bufferen en meststoffen binden. Om de temperatuur te beheersen gebruiken wij een speciale isolatie die geen water op kan nemen, zodat er geen isolatiewaarde verloren gaat.

 

Verder worden de boombakken voorzien van een integraal verankeringssysteem en de mogelijkheid om waterpas gesteld te worden. Als er geïntegreerde plinten toegepast worden, sluit de boombak naadloos aan op een aflopende verharding en kan er geen zwerfvuil onder waaien.

Geen waterbuffer, waarom niet?

Een waterbuffer gaat ten koste van het doorwortelbaar volume die de boom heel hard nodig heeft in een boombak. Ons substraat buffert 30% water, dus beperkte winst. In een buffer is stilstaand water aanwezig, stilstaand water is een bron van bacteriën en schimmels die je niet bij de boom wilt hebben. Door het water geven op de kluit, loogt organisch materiaal uit, wat een perfecte voedingsbodem is voor allerlei ongewenste organismen die de conditie van de boom kunnen beïnvloeden.

Boomkeuze

Er zijn veel verschillende soorten bomen, elk met een eigen beleving, biodiversiteit en verschijningsvormvorm. Wij hebben veel ervaring met bomen in bakken en helpen u graag de juiste keuze te maken. Het toepassen van verschillende soorten bomen en verschillende verschijningsvorm prikkelt de zintuigen jaarrond en zorgt voor de ultieme seizoensbeleving.

Bovenstaande aspecten dragen ook bij aan een gezond ecosysteem in de stad, waardoor insecten en vogels graag gebruik maken van hetgeen de bomen en beplanting te bieden hebben.

Nazorg en water geven

Onze diensten stoppen niet na het aanplanten van een boom. Na het planten heeft een boom aandacht en verzorging nodig, om gezond te kunnen groeien. Het is zelfs bepalend voor het succes van het boomproject.

  • Onze projecten worden door onze eigen boomspecialisten verzorgd. Zij hebben de specifieke kennis waarmee zij de conditie van de bomen goed kunnen beoordelen en geven daardoor optimale zorg.
  • Bomen worden gecontroleerd op eventuele ziektes en/of aantastingen;
  • Verankering controleren, op: juiste spanning en ingroei:
  • Met onze elektrisch aangedreven ZBP-irrigatie-unit geven wij elke boom met behulp van een broeslans, met literteller, de juiste hoeveelheid water. Geruisloos en zonder CO2-uitstoot! Bijkomend voordeel is dat de omgeving geen geluidsoverlast heeft van onze nazorg werkzaamheden!
  • De conditie, kluitvocht en andere bijzonderheden worden elk bezoek vastgelegd en bij afwijkingen wordt actie ondernomen. Indien gewenst stellen wij jaarlijks een verslag op van deze bevindingen.
  • Gedurende het nazorgseizoen wordt u op de hoogte gehouden van de conditie van uw bomen.

‘Altijd groen’-garantie

Uw boom is onze zorg. We geven garantie, op door ons geleverde bomen, als wij de nazorg mogen uitvoeren. Standaard kiezen onze klanten voor een periode van 3 jaar. Andere periodes op maat zijn natuurlijk ook mogelijk.

Succesvolle projecten

Projecten en opdrachtgevers waar we trots op zijn.

contact-arjan

Meer weten over de mogelijkheden?

Arjan vertelt u graag meer over alle toepassingen van boombakken.