Het planten van een boom lijkt zo simpel. Er wordt een kuil gegraven en de boom wordt erin geplaatst. De wortelen terug bedekken met aarde en u bent klaar. Als het planten van een boom op deze manier plaatsvindt, komt u terug van een koude kermis. De boom zal het hoogstwaarschijnlijk niet goed doen. Er komt namelijk wat meer kijken bij het aanplanten van bomen. Daarbij helpen we u graag. We werken nauw samen met boomkwekers door heel het land en vinden zo altijd de juiste boom voor u.

 

 

Wanneer kan een boom het beste geplant worden?

Er zijn twee periodes, waarin een boom het beste geplant kan worden. In het voorjaar, in de maanden maart en april, of in het najaar, in de maanden oktober en november. Een boom is dan namelijk in de rustperiode en kan zich dan gemakkelijker vestigen in de grond om zich vervolgens verder door te ontwikkelen.

Sortimentsadvies

Niet elke boom doet het evengoed in dezelfde bodem. Elke boom heeft zijn eigen benodigdheden om te kunnen floreren. Denk hierbij aan de samenstelling van de grond. Is de grond niet te zuur, bevat het de juiste voedingsstoffen en hoe vochtig is de grond? Daarnaast heeft iedere boom ook zo zijn eigen groei-eigenschappen. Denk hierbij aan de snelheid waarmee een boom groeit en de ruimte die de wortels nodig hebben onder de grond.

We bieden u een passend advies over welke bomen geschikt zijn voor uw bodem. Is er een specifieke boom die u graag geplant wilt hebben, dan kunnen we ook helpen in het creƫren van de juiste groeiplaats voor uw boom.

Het planten van klimaatbomen

Van de klimaatsveranderingen zijn we allemaal op de hoogte, maar wist u dat de effecten nu al meetbaar zijn in onze steden? Aan de ene kant hebben we te maken met hittegolven en langdurige droogte en aan de andere kant met periodes van langdurige regen, waar het rioolstelsel niet op berekend is. Het planten van bomen bestrijdt beide problemen. Bomen zorgen voor schaduw en verdamping. Dit zorgt voor verkoeling. Het teveel aan regenwater kan bestreden worden, door het water in de bodem rond bomen op te slaan, zodat het in het voorjaar weer beschikbaar is voor verkoeling door middel van verdamping. Meer weten over klimaatbomen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ontzorg en garantieprogramma

Uw boom onze zorg. Wij geven garantie op de door ons geleverde en verplantte bomen als wij de nazorg mogen verrichten. Standaard is dit voor een periode van 3 jaar. Andere ontzorgperiodes of nazorg op maat is uiteraard ook mogelijk. Tijdens de ontzorgperiode worden de bomen tijdig voorzien van water en indien nodig van meststoffen. Onze projecten worden 3-5 keer per jaar bezocht. De aard van het bezoek, de controlepunten en constateringen worden digitaal vastgelegd en worden desgewenst jaarlijks aan u opgestuurd.

Wilt u een boom laten planten?

Bij het planten van bomen komt dus heel wat kijken. Wilt u zelf een boom laten planten? Wij ontzorgen u volledig:

  • We verzorgen een passend sortimentsadvies.
  • We vinden de juiste boom voor u, dankzij onze samenwerking met kwekers door het hele land.
  • Garantie op uw boom door middel van ons uitgebreide nazorg programma

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gratis adviesgesprek.

Meer informatie?

Meer weten over bomen planten?
Neem direct contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over!

 

M. 0631967346

E. info@zoontjensboomprojecten.nl