Bomen verplanten

Het behouden van bomen middels het verplanten van bomen is tegenwoordig een keuze die steeds vaker gemaakt wordt. Het beeldbepalende element van grote bomen in een nieuwbouw situatie of behoud van investering is vaak een goed argument om de boom te behouden. Daarnaast heeft het een ecologisch belang en helpen bomen de lucht schoon te houden. Of het nu om een kleine boom gaat die verplant wordt met behulp van een verplantmachine, tot het ondersteunt verplanten van een monumentale boom, wij hebben zeer uitgebreide expertise op dit gebied. Ruim 20 jaar ben ik specialist op het gebied van boomverplaatsingen. Na beoordeling van de boom en de nieuwe locatie door middel van een verplantbaarheidsonderzoek, worden de mogelijkheden duidelijk en kunnen wij samen met u de meest optimale methode van verplanting vaststellen. Met ons uitgebreide ontzorg- en garantieprogramma, heeft u een gegarandeerd groeiend eindresultaat. Wij kunnen garantie geven op een ‘vitale’ hergroei van de boom.

Onze werkwijze

Een grote boom verplaatsen vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Deze voorbereiding treffen we dan ook samen met onze opdrachtgever. We kijken naar wat het ideale moment is om de boom te verplanten, hoe we dit zonder beschadiging aan de boom of omgeving kunnen doen en hoe we de boom kunnen laten hergroeien.

Vervolgens kijken we naar een strakke planning, zodat het verplanten van de boom soepel en vlot verloopt.  Benieuwd hoe dat eruit ziet? Via deze video bieden wij een inkijk in onze werkwijze, terwijl we 4 grote bomen verplanten voor de gemeente Schiedam.

Ontzorg en garantieprogramma

Uw boom onze zorg. Wij geven garantie op de door ons verplante bomen als wij de nazorg mogen verrichten. Standaard is dit voor een periode van 3 jaar. Andere ontzorgperiodes of nazorg op maat is uiteraard ook mogelijk. Tijdens de ontzorgperiode worden de bomen tijdig voorzien van water en indien nodig van meststoffen. Onze projecten worden 3-5 keer per jaar bezocht. De aard van het bezoek, de controlepunten en constateringen worden digitaal vastgelegd en worden desgewenst jaarlijks aan u opgestuurd.

Zelf een boom laten verplanten?

Met ruim 20 jaar ervaring weten we precies hoe we een boom gezond kunnen verplanten in een stedelijk gebied. Daarom zijn wij specialist in de realisatie van succesvolle en onderscheidende boomprojecten. Bent u op zoek naar een specialist om u te ontzorgen in het verplaatsen van bomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer informatie?

Meer weten over boomverzorging?
Neem direct contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over!

 

M. 06-31967346

E. info [at] zoontjensboomprojecten.nl