Groeiplaatsverbetering

Of het nu gaat over de optimalisatie van de bestaande groeiplaats of het aanleggen van een nieuwe groeiplaats, groeiplaatsen zijn maatwerk. Het is de basis van een goede en vooral duurzame groei waardoor de boom optimaal en langdurig kan functioneren in zijn omgeving, zonder dat er overlast ontstaat door bijvoorbeeld wortelopdruk of luisoverlast. Voor elke situatie en budget is er een oplossing die uitkomst biedt.

 

Optimalisatie van de bestaande bodem is de meest duurzame variant, hierbij wordt onderzoek verricht en er worden monsters genomen van de bestaande bodem. Deze wordt in het lab geanalyseerd, waarna een advies wordt opgesteld om de bodem te optimaliseren, zodat deze weer jaren een basis biedt voor de boom.

 

Groeiplaatsen uitwisselen of nieuwe aanleg. Hierbij is het van groot belang dat direct gekozen wordt voor een duurzame inrichting die gedimensioneerd wordt op de ontwerpscope en voorzien wordt van beluchting en vochtbuffer. De keuze van groeimedium hangt van twee aspecten af, de bodemeisen voor de boomsoort en het gebruik van het oppervlak. Graag vertel ik u hier meer over in een adviesgesprek.

Meer informatie?

Meer weten over groeiplaatsverbetering?
Neem direct contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over!

 

M. 06-31967346

E. info [at] zoontjensboomprojecten.nl