Onze diensten stoppen niet na het aanplanten of verplanten van een boom. Ook na het verplanten heeft een boom aandacht en verzorging nodig, om gezond te kunnen groeien. Het is zelfs bepalend voor het succes van het boomproject. Uw boom is onze zorg. We geven daarom garantie op, door ons geleverde bomen. Standaard is dit voor een periode van 3 jaar. Andere ontzorgperiodes of nazorg op maat is natuurlijk ook mogelijk. Ook wanneer wij niet degene zijn die de boom geplant hebben, zijn we uiteraard bereid om de verzorging van een boom op ons te nemen.

Wat houdt onze nazorg garantie in?

Tijdens de ontzorgperiode zorgen we ervoor dat de bomen op tijd worden voorzien van water en de juiste meststoffen. Onze projecten worden 3-5 keer per jaar bezocht. De aard van het bezoek, de controlepunten en constateringen worden digitaal vastgelegd en worden desgewenst jaarlijks aan u opgestuurd.

Hoe gaat boomverzorging in zijn werk?

De verzorging van de boom stemmen we af op wat de boom nodig heeft. Hier voeren we strenge controles voor uit. Hieruit kunnen we opmaken wat de individuele behoeftes van een boom zijn. Zo zal elke boom behoefte hebben aan een snoeibeurt, bijvoorbeeld, wanneer een boom te groot of te dicht wordt voor zijn omgeving. Omliggende daken en de boom zelf kunnen dan beschadigd raken. Afhankelijk van de volwassenheid van de boom, passen wij een andere snoeiprogramma toe.

Het watergeven van bomen

Onder goede boomverzorging valt het controleren van de waterbehoefte van de boom. Dit zorgt ervoor dat de kans, dat een boom het goed gaat doen, in zijn nieuwe standplaats, aanzienlijk. Daarbij is het belangrijk, dat je de hoeveelheid water afstamt op wat de boom nodig heeft. Te weinig water is niet goed, maar teveel ook niet.

Het bemesten van bomen

Mest bevat belangrijke voedingsstoffen voor een boom en stimuleren een gezonde groei. De boom kan zich beter wortelen en is beter bestemd tegen wind. Ook de voedingsstoffen en dus de bemesting die benodigd is voor een boom verschilt per boom. Ook deze behoefte controleren we zorgvuldig.

Laat uw boomverzorging aan ons over

Heeft u een boom nodig, die toe is aan een goede verzorging? We nemen de verzorging graag voor u uit handen. Door middel van een nauwkeurig controle stellen we een plan op hoe we het beste uw boom kunnen verzorgen. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Meer informatie?

Meer weten over de nazorg van bomen?
Neem direct contact op met Arjan, hij vertelt je er graag meer over!

 

M. 0631967346

E. info@zoontjensboomprojecten.nl