Boomonderzoek, wortelonderzoek en groeiplaatsonderzoek

Nieuwe aanplant

Een geschikte bodem bepaalt het succes bij het aanplanten van nieuwe bomen. De samenstelling, bodemtype, voedingstoestand en grondwaterstand zijn allen van belang. Met onze kennis kunnen wij u adviseren hoe u de beste groeiplaats om uw boom creëert of de juiste bomen op de aanwezige bodem te plaatsen.

Verplantbaarheidsonderzoek

Wij kunnen voor u een verplantbaarheidsonderzoek uitvoeren.

Bij dit onderzoek wordt de ondergrondse kwaliteit van het wortelgestel en intensiteit beoordeeld. Als is gebleken dat de boom verplantbaar is, zal er via een KLIC-melding worden bepaald of er andere belemmeringen of beperkingen zijn als leidingen en kabels. Ook zal bepaald worden of er op de nieuwe locatie groeiplaatsverbetering noodzakelijk is.

De onderzoekgegevens zullen waar mogelijk, ondersteund worden met tekeningen of andere visuele informatie. Dit om iedereen zo optimaal mogelijk te adviseren. Niet alleen de basisgegevens van de boom zoals soort, omtrek, kwaliteit en vitaliteit, zal worden beschreven. Hierbij wordt ook het ondergrondse beeld en de periode van voorbereiding beschreven.

Er zal bepaald worden welke verplantmethode het meest geschikt is aan de hand van de ondergrondse intensiteit en kwaliteit, de dimensies van de boom en kluit en eventuele omgevingsfactoren.

Meer informatie?

Meer weten over boom-, wortel- en groeiplaatsonderzoek?
Neem direct contact op met Arjan, hij verteld je er graag meer over!

 

M. 06-31967346

E. info [at] zoontjensboomprojecten.nl