Het hele jaar bomen planten? Het kan, met bomen uit airpot!

Het is inmiddels september: de warme dagen liggen achter ons en we zitten ruim een maand voor het plantseizoen dat eind oktober pas start. Voor Zoontjens Boomprojecten is dit echter geen periode van stilzitten. Ondanks dat het plantseizoen nog niet is begonnen, planten wij op dit moment al bomen. Hoe dit kan? Dat leggen we uit in dit blog!

Het hele jaar door bomen verplanten

Ja, u leest het goed. Bij Zoontjens Boomprojecten kunnen we het hele jaar door bomen planten. Dit komt doordat wij de voorkeur geven aan werken met bomen die gekweekt zijn op airpot. Een airpot is een harde kunststof rand die de kluit van de boom boven de grond omringd. Deze zorgt ervoor dat er veel lucht bij de kluit kan komen, waardoor het aanmaken van haarwortels wordt gestimuleerd. Doordat de haarwortels richting de gaatjes groeien, krijg je geen ring/wurgwortels maar een mooie fijn verdeelde en sterke kluit.

 

Het grote voordeel van het toepassen van bomen op airpot is dat deze bomen gedurende het hele jaar kunnen worden ingezet. Dat maakt dat we niet langer aangewezen zijn op een plantseizoen, dat doorgaans pas eind oktober start. De bomen kunnen op ieder moment in het jaar geplaatst worden.

Bomen plaatsen in de H2O Boombak

De bomen die in airpot worden gekweekt, zijn tevens erg geschikt voor onze H2O Boombakken. Deze boombakken zijn flexibel inzetbaar, en ze zijn zo ingericht dat een boom kan groeien in een klimaat dat voor hem het meest gunstig is. De bakken zijn voorzien van een capillair irrigatiesysteem, waardoor de bomen zonder techniek of batterijen precies de juiste hoeveelheid water toegediend krijgen.

 

H2O boombakken in Breda

 

De H2O boombak is eenvoudig en snel te plaatsen en verplaatsen, het hele jaar door. Bomen zijn door de airpot niet langer afhankelijk van het plantseizoen, en juist op locaties waar bomen moeilijk geplant kunnen worden, bieden de H2O Boombakken veel voordelen. Wilt u graag meer weten over de H2O Boombakken van Zoontjens Boomprojecten? We vertellen u er graag meer over op onze pagina over tijdelijke boombakken.

Bomen planten in ‘s-Hertogenbosch

Deze week hebben wij diverse bomen geplant in ‘s-Hertogenbosch. Samen met Boom Bv en de gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft Zoontjens Boomprojecten drie bomen in het park aan het Nachtegaalslaantje geplant. Het ging hier om een Fagus sylvatica ‘Asplenifolia’, een Idesia polycarpa en een Maackia amurensis. Ook is er nog 1 boom aan De Saren bij Sportpark Wilhelmina geplant. Laatstgenoemde boom is een Syringa pekinensis ‘China Snow’, en deze is op woensdag 14 september 2022 officieel als herdenkingsboom geplant!

 

bomen planten in de nazomer in Den Bosch

 

Meer weten over bomen planten in de nazomer?

Staat er bij u een project op de planning waarbij u liever niet afhankelijk bent van het plantseizoen voor bomen? Dan bent u bij Zoontjens Boomprojecten aan het juiste adres! Neem gerust eens contact met ons op om te ontdekken wat onze werkzaamheden voor uw gemeente of project kunnen betekenen.

 

Wist u dat wij werken met een ‘altijd-groen’ garantie? Uw boom is onze zorg. Daarom geven wij garantie op door ons geleverde bomen, mits wij de nazorg mogen uitvoeren. Standaard kiezen onze klanten voor een periode van 3 jaar. Andere periodes op maat is natuurlijk ook mogelijk.

 

bomen planten in de nazomer bomen planten in de nazomer bomen planten in de nazomer