Meer verkoeling in de buitenruimte?

Bereik dit eenvoudig en snel met ‘tijdelijke’ bomen in onze H2O boombakken!

Met zomers die ieder jaar weer warmer worden, is het belangrijker dan ooit om in de openbare ruimte te zorgen voor voldoende verkoeling door extra schaduw. Tien airco’s ophangen in de buitenlucht is geen oplossing. Maar heeft u weleens gedacht aan bomen voor een betere leefbaarheid in de stad? Recente onderzoeken van de TU Delft laten zien dat meer bomen in de stad zorgen voor een lagere lucht- en gevoelstemperatuur. Dit verschil kan soms tot wel 6 graden zijn. En niet alleen verkoeling, maar ook vergroening draagt bij aan een betere leefbaarheid. Laat dat nu net een doelstelling zijn van vele gemeentes in Nederland: vergroening van stedelijk gebied. Wij hebben hiervoor de ideale oplossing! In dit blog leggen wij uit hoe de H2O boombakken van Zoontjens Boomprojecten uitkomst kunnen bieden in verkoeling en vergroening van de buitenruimte. 

 

Bomen planten lastig? Niet met ons concept!

Bomen planten ter verkoeling is een effectieve maatregel tegen hittestress, maar niet overal is dit haalbaar. Gemeenten en projectontwikkelaars lopen er vaker tegenaan dat procedures lang duren of dat de locatie waar bomen geplant moeten worden niet geschikt is. Er kunnen diverse kabels en leidingen liggen. Ook de aanwezigheid van ondergrondse ruimten, zoals parkeergarages, of tussentijdse evenementen op een plein, kunnen roet in het eten gooien. 

 

Met de H2O boombakken van Zoontjens Boomprojecten zijn deze argumenten geen issue meer. Meer dan 25 jaar aan kennis en ervaring hebben wij gebundeld in de ontwikkeling van onze eigen tijdelijke boombakken. De bakken zijn zeer geschikt om jonge bomen in te planten. En het beste van alles: ze zijn overal te plaatsen en verplaatsbaar! Moet een boom plaatsmaken voor werkzaamheden of een evenement? Simpel: dan verplaatst u de H2O Boombak gewoon. Een eenvoudige en snelle oplossing voor het direct verkoelen van de stad.

 

h20 boombakken in breda

 

 

Meer dan een verkoelend element

Naast dat de openbare ruimte een paar graden afkoelt, wordt de stad ook nog eens aantrekkelijker door de groene beleving van bomen. Bewoners houden van groen, en dan niet alleen in de tuin. Ook in straten, winkelcentra en op pleinen groeit het verlangen naar vergroening met de dag. Als de binnenstad groen en leefbaar is, wil men daar graag zijn en blijft men langer, wat economisch interessant is. Met de H2O Boombakken is het mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze stedelijk gebied te vergroenen. En dat alles in een mum van tijd! Het behalen van de jaarlijkse gemeente-doelstellingen omtrent vergroening wordt met de H2O boombakken van Zoontjens Boomprojecten appeltje eitje. 

 

Wist u dat het plaatsen van de H2O boombakken bovendien een duurzame en financieel aantrekkelijke keuze is? De bakken zijn namelijk geschikt om jonge bomen in te planten. Deze bomen kunt u gedurende drie jaar in de boombakken doorkweken, waarna ze permanent in de grond moeten worden verplant. Hierna kan de volgende boom alweer in de H2O boombak geplaatst worden. Met name voor projecten in de toekomst biedt de H2O boombak dan ook grote voordelen: jonge, en dus goedkopere, bomen kunnen in de bakken drie jaar flink verder groeien, om vervolgens, wanneer u maar wilt, permanent in een project geplaatst te worden. Een mobiele boomkwekerij met veel ‘green benefits’! Want niet alleen de mens, maar ook de natuur heeft voordelen van deze bomen. Bomen en groen brengen leven en plezier!

 

 

H2O Boombakken: alle voordelen op een rij

We hebben het nu uitgebreid gehad over het verkoelen en vergroenen van de stad met behulp van de H2O boombakken. Maar, de voordelen van dit concept reiken verder dan dat. Wij sommen alle voordelen voor u op:

 

  • Mobiel en flexibel inzetbaar
  • Realiseerbaar voor relatief lage kosten
  • Het hele jaar door te (ver)plaatsen
  • Het stimuleren van biodiversiteit in stedelijk gebied 
  • Eenvoudig te demonteren en vervoeren

 

Leest u graag meer over de vele voordelen van de H2O boombakken? Bekijk dan eens onze pagina over tijdelijke boombakken en ontdek wat de H2O boombakken voor uw gemeente of project kunnen betekenen. 

 

Hitte bestrijden? Neem contact met ons op!

Het mag duidelijk zijn: de H2O boombakken van Zoontjens Boomprojecten bieden veel voordelen. Niet alleen kunt u op een eenvoudige en snelle manier hitte bestrijden in de stad, ook praktische zaken worden met de boombakken opgelost. De boombakken zorgen voor een groenere stad, zijn flexibel inzetbaar en relatief goedkoop. Wilt u meer weten over onze tijdelijke boombakken of wilt u een advies op maat voor uw project? Neem gerust eens contact met ons op. Arjan vertelt u er graag meer over!