Zoontjens Boomprojecten

Wij zijn trots op ons bedrijf en ons team!

De achtergrond van Zoontjens Boomprojecten

Arjan Zoontjens is een van de gezichten achter Zoontjens Boomprojecten. Na 21 jaar bij BSI Bomenservice gewerkt te hebben, waar hij begon als boomspecialist, verliet hij het bedrijf uiteindelijk als commercieel manager. Hij besloot hij een eigen bedrijf op te richten; in maart 2016 werd Zoontjens Boomprojecten opgericht.

 

In september van dat jaar kwam Monique Meuser het team van Zoontjens Boomprojecten versterken. Zij had op dat moment 10 jaar voor BSI Bomenservice gewerkt als Office manager/MT lid. Zowel Arjan als Monique hadden dus jarenlange kennis en ervaring in een soortgelijk bedrijf. Arjan weliswaar op het gebied van boomprojecten, en Monique op het gebied van alle overige zaken die een bedrijf nodig heeft om goed te functioneren. De twee vormen een bijzonder team, waarbij hun kunde en kennis perfect op elkaar inspelen. Een gedeelde droom om een eigen bedrijf te starten, resulteerde uiteindelijk in een bliksemstart van Zoontjens Boomprojecten.

Een onderscheidende rol in de branche

In de periode tot nu toe hebben wij een waardevol klantenbestand op kunnen bouwen en vele mooie, uitdagende boomprojecten uitgevoerd. Dit heeft ons gebracht naar waar we nu staan: Zoontjens Boomprojecten is onderscheidend in de branche. Wij zijn namelijk een van de weinige bedrijven die zich uitsluitend met projecten rondom bomen bezighoudt.

 

Onze specialisatie richt zich op het planten en verplanten van bomen, inclusief het inrichten van groeiplaatsen. Deze kennis passen wij ook toe bij bomen in bakken en onze passie rondom groen op bijzondere plekken, zoals aan gevels. Alle projecten worden door onze eigen specialisten onderhouden. Van A tot Z is iedereen binnen ons bedrijf betrokken bij de projecten die we uitvoeren en onderhouden. Elke dag is voor ons bijzonder. De dynamiek van ons werkgebied, welke voornamelijk in stedelijk gebied is, kent vele mooie, groene uitdagingen.

 

 

Het team van Zoontjens Boomprojecten

Zoals al gezegd zijn wij met Zoontjens Boomprojecten betrokken geweest bij veel mooie, en ook zeker unieke boomprojecten. Maar dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest als we geen geweldige boomverzorgers in ons team zouden hebben. We hebben een hechte en persoonlijke band met onze mensen, waardoor er een soort familiegevoel is ontstaan. Ook motiveren we onze mensen om ambitieus en leergierig te zijn, om zo verder te groeien in kennis en persoonlijke ontwikkeling.

 

Ons team van boomspecialisten bestaat uit drie vaste medewerkers. Zij zijn allen innovatieve mensen met een sterk improvisatievermogen. Zij werken elke dag met passie samen om onze projecten naar tevredenheid van onze klanten en de eindgebruikers te realiseren en te onderhouden.

Onze missie

Zoontjens Boomprojecten staat voor kennis, ervaring en vakmanschap. Met een ervaring van ruim 20 jaar in het bomenvak kennen we de boom van ‘top tot wortel’. Onze missie is om  opdrachtgevers te ontzorgen in het gehele traject van advies in de ontwerpfase tot realisatie en onderhoud van het project. Wij willen vitale, biodiverse en klimaatbestendige buitenruimtes creëren.

Belangrijke kernwaarden die wij nastreven

Onze kennis, ervaring en vakmanschap uit zich ook in de belangrijke kernwaarden die wij nastreven. Hieronder nemen wij u mee in onze kernwaarden.

Veiligheid centraal

Sinds het jaar dat wij gestart zijn met ons bedrijf in 2016, zijn wij VCA** gecertificeerd. Wij werken volgens vastgestelde processen die ervoor zorgen dat iedereen binnen ons bedrijf bewust met veiligheid, gezondheid en milieu omgaat. Dit garandeert o.a. een veilige werkomgeving voor henzelf, maar ook voor mensen in de openbare ruimte en op de locaties waar wij onze projecten uitvoeren. Jaarlijks wordt door een extern bureau een VCA audit gehouden om te controleren of alle processen nog voldoen aan de norm.

Lees meer

Verantwoord ondernemen

Binnen Zoontjens Boomprojecten vinden we het belangrijk om verantwoord om te gaan met de middelen die we hebben en het werk dat we verrichten. De zon speelt hierin een belangrijke rol voor ons. Zo bevinden zich op het dak van onze bedrijfshal 42 zonnepanelen. Deze zorgen voor veel CO2 vrije kilometers van een elektrische en hybride auto’s. Ook het stroomverbruik in ons kantoor en het opladen van onze elektrische heftruck wordt door de zon gefaciliteerd.

Dezelfde zon zorgt bij onze projecten voor een duurzame energiebron. Een belangrijk deel van ons gereedschap, waaronder kettingzagen, heggenscharen, bladblazers en bosmaaiers, worden aangedreven door de zon.

Lees meer

Sociaal ondernemen

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond blijven, en dat er een goede balans is tussen werk en privé. In 2018 hebben wij dan ook gezamenlijk besloten, om onze boomspecialisten 4 dagen i.p.v. 5 dagen per week te laten werken. Enige voorwaarde is dat deze ‘vrije’ dag besteed wordt aan welzijn, zorg voor een familielid of opleiding. Bij uitzondering is de bereidheid van ons team groot om deze dag toch in te zetten voor onze klanten. Ook als hitte en droogte een rol spelen, zetten zij deze dag in om de projecten nazorg te geven. Het resultaat? Onze boomspecialisten blijven fit en er is meer balans tussen werk en privé.

Lees meer

De betekenis van ons logo: oneindige levenskracht

Voor de vormgeving van ons logo hebben we ons laten inspireren door de Maori’s. In deze cultuur staat de vorm, welke geïnspireerd is op een jong, uitlopend blad van een varen, symbool voor levenskracht. De inspiratie voor de strakke vorm komt van Escher: een kunstenaar die bekend staat om zijn oneindige tekeningen. Deze twee invloeden staan voor Oneindige Levenskracht. Dit is precies waar wij aan willen bijdragen met de realisatie van mooie boomprojecten.

Bovendien zijn in het logo jaarringen te herkennen, die staan voor groei en ontwikkeling. Of denk aan een wervel vorm die staat voor dynamiek. Dit staat voor ons symbool voor het stedelijk gebied. De stad is dynamisch en altijd in ontwikkeling. Hier liggen uitdagingen om groene projecten te realiseren die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en leefklimaat voor mens en dier in het stedelijk gebied.

oprichters van zoontjens boomprojecten

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Arjan en Monique vertellen u graag meer over onze werkzaamheden.